Kolvkompressorer

Vi har ett brett sortiment av kolvkompressorer från flera ledande tillverkare. Hitta det du behöver från Bitzer, Bock, Danfoss, Secop och Tecumseh. Letar du efter något speciellt som du inte ser i sortimentet, är du varmt välkommen att kontakta våra tekniska säljare som hjälper dig vidare.


Bitzer Kolvkompressor Öppen 2T.2Y

0056400
Utan Svänghjul

Kolvkompressorer till kyl- och frysapplikationer

I vårt sortiment finns kolvkompressorer från några av de mest välkända tillverkarna i världen. Våra kolvkompressorer har kyleffekt upp till 156 kW och finns i en mängd olika modeller. Hittar du inte den du behöver, är du välkommen att höra av dig till oss. Vi har även ett brett sortiment med köldmedier till olika typer av kompressorer.

Våra varumärken inom kolvkompressorer

Hos oss hittar ni högkvalitativa kolvkompressorer från välkända varumärken som Bitzer, BOCK, Danfoss, Secop och Tecumseh. Dessa kolvkompressorer används i allt från kommersiella kylsystem till industriella processkylsystem. Nedan följer en kort översikt över varje varumärkes kolvkompressorer.

Bitzer

Bitzer är en tysk tillverkare av kolvkompressorer som är välkänd för sin höga kvalitet och tillförlitlighet. Från Bitzer erbjuder vi en rad olika modeller som är anpassade för användning inom kyl- och fryssystem av olika storlekar. Bitzers kolvkompressorer har alltid hög effektivitet, pålitlighet och låga ljudnivåer.

BOCK

BOCK är en annan tysk tillverkare av kolvkompressorer som är specialiserade på applikationer inom industriell kylning och frysning. Vi erbjuder en rad olika modeller från BOCK, inklusive öppna och halvhermetiska kolvkompressorer. BOCKs kolvkompressorer är kända för sin höga prestanda, pålitlighet och hållbarhet.

Danfoss

Danfoss är en dansk tillverkare av kolvkompressorer. Deras kolvkompressorer har hög effektivitet och låga ljudnivåer. I vårt sortiment hittar du en rad olika modeller som är anpassade för användning inom kyl- och fryssystem av olika storlekar. Fördelarna med Danfoss kolvkompressorer är deras avancerade teknologi och låga underhållskrav.

Secop

Secop är en tysk tillverkare av kolvkompressorer som är specialiserade på små och medelstora kylsystem. Kolvkompressorerna är anpassade för användning inom kommersiell och medicinsk kylning, liksom i bärbara kylboxar och husvagnar.

Tecumseh

Tecumseh är en amerikansk tillverkare av kolvkompressorer som erbjuder en rad olika modeller för olika applikationer, inklusive luftkonditionering, kylning och frysningsapplikationer. Deras kolvkompressorer har hög kvalitet och effektivitet, och samtliga håller låga ljudnivåer.

Hur fungerar en kolvkompressor?

En kolvkompressor består av en motor, en kolvsats, en cylinder och ett vevlager. När motorn snurrar, roterar vevstaken och driver kolvsatsen upp och ner i cylindern. Under processen skapas ett vakuum i cylindern, vilket gör att köldmediet från kylsystemet suger in i cylindern genom sugventilen. När kolvsatsen sedan går uppåt i cylindern pressas köldmediet samman och komprimeras, vilket ökar dess tryck och temperatur. Denna högtrycks- och högtemperaturgas skickas sedan vidare till kondensorn, där den avger värme och kondenserar till en högtrycksvätska. Efter detta passerar vätskan genom expansionsventilen där det expanderas och blir till en lågtrycksgas. Denna lågtrycksgas skickas sedan tillbaka till kompressorn för att börja processen igen. Denna cykel upprepas kontinuerligt och är vad som håller kylsystemet kallt.

Vi hjälper dig hitta rätt

Om du inte hittar det du söker, eller behöver rådfråga om något, finns våra tekniska säljare här för att hjälpa dig. Du kan kontakta dem direkt på våra kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och Uppsala, eller skriva till vår kundtjänst.

Filtrera
Filter (1023 produkter)

I lager

Varumärke

Köldmedium

Applikation

Kyleffekt

0 kW
156 kW
0 kW - 156 kW

Typ

Kompressortyp

Sort

Modell

Tillbehör & Reservdelar

Produkten har lagt till i jämför