Vi håller på att färdigställa funktioner på hemsidan, hoppas ni har överseende med att den tillfälligt kan vara otillgänglig och vissa delar inte helt genomarbetade.

Luftkonditionering

Här hittar du tillförlitliga och högpresterande luftkonditioneringssystem från Samsung, Auratsu och York. Våra aggregat är energismarta och ger ett svalt och behagligt inomhusklimat för alla typer av utrymmen. Du är alltid välkommen att kontakta våra tekniska säljare för frågor om installation, underhåll och reparation.

Filter (6 produkter)

Varumärke

Modell

Luftkonditionering

En behaglig rumstemperatur med bra luftkvalitet är viktigt för en trivsam inomhusmiljö.

Som leverantörer av luftkonditioneringsenheter erbjuder vi effektiva och ekonomiska alternativ och modeller utformade för att skapa ett inomhusklimat man vill spendera tid i. Våra luftkonditioneringsaggregat är enkla att montera, installera och underhålla samt lätta att anpassa efter kundens behov.

Vi har även ett stort utbud av montagematerial, installationsmaterial samt tillbehör och reservdelar.

Vart ska luftkonditioneringen installeras och monteras?

Luftkonditioneringsaggregat ska alltid installeras och monteras på ett lämpligt ställe som ger en optimal och jämn distribution av luften i hela rummet. I vårt sortiment finns modeller anpassade för vägg- och golvmontering.

Väggmonterade luftkonditioneringsaggregat används vanligtvis för mindre utrymmen som ska täcka färre antal kvadratmeter. Golvpåbyggnadsenheter är idealiska för utrymmen där det inte finns tillräckligt med väggyta eller takhöjd för montering av andra typer av enheter.

Hur många luftkonditioneringssystem behövs per kvadratmeter?

Antalet luftkonditioneringssystem som behövs per kvadratmeter beror på flera faktorer som rummets storlek, antal personer som vistas där och lokala klimatförhållanden. Generellt rekommenderas en kylkapacitet på ca 100 watt per kvadratmeter för ett normalt inomhusutrymme. Detta innebär att en luftkonditionering med en kapacitet på 10 000 BTU per timme (ca 2,9 kW) kan kyla ett rum på cirka 30 kvadratmeter.

Detta är endast en riktlinje. De kan vara nödvändigt att justera antalet aggregat och kapaciteten på luftkonditioneringssystemet beroende på de specifika förhållandena. För att undvika fel och och onödiga kostnader kan ni alltid rådfråga oss på Refrico.

Våra säljare kan hjälpa till att avgöra hur många luftkonditioneringssystem som behövs för det specifika utrymmet och dess användning.

Fast och portabel luftkonditionering

Vi erbjuder både fasta och portabla luftkonditioneringsmodeller som ni kan anpassa efter era önskemål och behov. Våra luftkonditioneringssystem är en hållbar lösning för företag som vill minska sin miljöpåverkan samtidigt som de skapar en bekväm och hälsosam inomhusmiljö. Rätt val av luftkonditionering kan även bidra till att minska företagets energikostnader.

Vilka värmepumpar kan användas som luftkonditionering?

Flertalet värmepumpar som är avsedda för uppvärmning kan också användas för luftkonditionering eftersom de har en inbyggd kylfunktion. Denna funktionalitet används för att kyla ner inomhusluften på sommaren eller vid behov. Värmepumpar som används för kylning tar bort värmen från inomhusluften och avlägsnar den utomhus.

I vårt sortiment hittar ni luft-luft-värmepumpar. Dessa värmepumpar tar värme från utomhusluften och överför den till inomhusluften på vintern. På sommaren kan de användas för att kyla ner inomhusluften genom att ta den varma luften inifrån och avlägsna den utomhus.

Hem
Produkten har lagt till i jämför

För att förbättra kundupplevelsen på refrico.se använder vi cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du detta.