Scrollkompressorer

Vi säljer högkvalitativa scrollkompressorer från Danfoss och Copeland – två ledande tillverkare inom scrollkompressorer. Letar du efter något speciellt som du inte ser i sortimentet, är du varmt välkommen att kontakta våra tekniska säljare som hjälper dig vidare.


Scrollkompressorer för värmepumpar

I vårt sortiment finns scrollkompressorer i en mängd olika modeller med kyleffekt upp till 373 kW . Vi säljer endast scrollkompressorer från Danfoss och Copeland på grund av deras banbrytande teknologier och höga kvalitet. Hittar du inte det du behöver, är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Vi har även ett stort sortiment med köldmedier för olika typer av kompressorer.

Danfoss

Danfoss är en global ledare inom tillverkning av scrollkompressorer för användning i värmepumpar och klimatanläggningar. I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av kompressorer för olika applikationer och effektbehov. Danfoss är ett populärt val för värmepumpar och klimatanläggningar. De är konstruerade för att vara lätta att installera och underhålla, och har låga ljudnivåer och vibrationer vilket bidrar till en tystare drift och ökad livslängd. Danfoss har också utvecklat scrollkompressorer med inbyggda varvtalsregleringssystem, vilket gör att kompressorn kan anpassa sin prestanda efter varierande krav och belastningar. Detta bidrar till ytterligare ökad effektivitet och energibesparingar.

Copeland

Copeland är en tillverkare av kompressorer som är välkända för sin användning av scrollteknologi. En av fördelarna med scrollkompressorer från Copeland är deras höga effektivitet och pålitliga lösningar. De håller alltid låga ljudnivåer och vibrationsnivåer, vilket gör dem idealiska för användning i känsliga områden. Vi erbjuder ett brett utbud från Copeland för olika tillämpningar, inklusive kommersiell och industriell kylning och luftkonditionering. Deras kompressorer kan användas med olika köldmedier och är konstruerade för att vara lätta att installera och underhålla.

Hur fungerar en scrollkompressor i en värmepump?

En scrollkompressor är en typ av kompressor som ofta används i luft/vattenvärmepumpar för att öka temperaturen på den lågtempererade utomhusluften och använda den för att värma upp en inomhusmiljö. I en värmepump fungerar scrollkompressorn genom att den tar in kall utomhusluft och komprimerar den till högre temperatur och tryck, vilket sedan överförs till en värmeväxlare. Värmeväxlaren tar sedan emot den varma gasen och överför dess värmeenergi till ett vattenbaserat värmesystem, som sedan används för att värma upp inomhusmiljön. Scrollkompressorn är en mycket effektiv kompressor eftersom den har färre rörliga delar än andra typer av kompressorer, vilket minskar risken för mekaniskt fel och slitage. Dessutom har den högre verkningsgrad och lägre ljudnivåer än andra typer av kompressorer, vilket gör den till ett populärt val för värmepumpar.

Vi hjälper dig hitta rätt

Om du inte hittar det du söker, eller behöver rådfråga om något, finns våra tekniska säljare här för att hjälpa dig. Du kan kontakta dem direkt på våra kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm och Uppsala, eller skriva till vår kundtjänst.

Filtrera
Filter (185 produkter)

I lager

Varumärke

Köldmedium

Applikation

Kyleffekt

1 kW
26 kW
1 kW - 26 kW

Typ

Kompressortyp

Modell

Tillbehör & Reservdelar

Produkten har lagt till i jämför